St. Vrienden

Vanaf maandag 26 november 2012 heeft het hospice een eigen St. Vrienden en wel: de "Stichting Vrienden van Hospice 't Huis De Pastorie" die per genoemde datum officieel is opgericht en werd de akte van oprichting getekend bij Vechtstede Notarissen in Dalfsen. Een bijzonder moment voor de mensen van het hospice die erg blij zijn met deze ontwikkeling en zich hierdoor enorm gesteund mogen weten.Bij de oprichting traden als bestuursleden van de St. Vrienden aan (van links naar rechts): Diny Laarman (bestuurslid), Aad Kolthof (penningmeester), Dorothé Brinkman (voorzitter), Geert Bistervels (secretaris) en Miranda Brandsema (bestuurslid).
In april 2014 is penningmeester Aad Kolthof afgetreden en opgevolgd door Frank Schutte. Daarnaast is Herma Schutte toegetreden tot het bestuur als bestuurslid.
Eind 2015 is het bestuur versterkt met Tineke Meijering als bestuurslid.

De vrienden zullen zich in gaan zetten om voor het hospice fondsen, giften, donaties en legaten te werven of financiële middelen beschikbaar te krijgen uit te organiseren acties. Het bestuur van de St. Hospice Groep VechtZathe kan zich hierdoor helemaal gaan richten op het besturen en het beleid bepalen. Door de ondersteuning wil de St. Vrienden een bijdrage leveren aan een goede en zo prettig mogelijke woonomgeving voor de gasten van het hospice, hun familie, vrienden en bekenden.

Om een goede ondersteuning aan hospice 't Huis De Pastorie te kunnen geven zijn de Vrienden geheel afhankelijk van giften en donaties van particulieren, kerken, verenigingen en bedrijven. Dat betekent: de Vrienden zijn afhankelijk van U!!

Het is dan ook goed om te kunnen vermelden dat de St. Vrienden bij de Belastingdienst een aanvraag heeft gedaan om te worden opgenomen in het ANBI register. Dit houdt in dat de St. Vrienden dan geen belasting over de ontvangen bedragen behoeft af te dragen en dat uw giften voor u fiscaal aftrekbaar zijn. Een prettig idee, nietwaar?
Aan deze ANBI status zijn door de Belastingdenst per 1 januari 2014 nieuwe voorwaarden verbonden. U kunt de gegevens die hiermee betrekking hebben terugvinden op de bijgaande 'links': Bestuursgegevens - Beleidsplan - Financiële verantwoording.


Wat zijn de mogelijkheden voor u?

Vriend worden
U kunt vriend van het hospice worden! Hierdoor geeft u aan dat u voor langere tijd de activiteiten met betrekking tot het hospice wilt ondersteunen. Via het e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  kunt u een machtigingskaartje opvragen of, indien nodig, nadere informatie verkrijgen.Makkelijker en sneller kunnen wij het voor u echt niet maken. Op deze manier wordt u zelf ook een echte vriend van het hospice.

Giften
Wilt u geen vriend worden maar u wilt wel steunen? Ook éénmalige giften worden bijzonder op prijs gesteld. U kunt een bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL67 RABO 0177 4367 78 ten name van St. Vrienden hospice 't Huis De Pastorie. De Vrienden zorgen er voor dat het geld op een goede en zorgvuldige manier besteed zal worden.

Welke ondersteuning u ook kiest, de Vrienden, maar ook de gasten danken u daarvoor. Op deze manier helpt u het verblijf in het hospice op een zo aangenaam mogelijke wijze te laten verlopen. Dat is het doel !!
 
't Huis De Pastorie
Bloemendalstraat 20
7721 AM  DALFSEN
Bankrekening
Algemeen: NL90 ABNA 0442 8850 32
Vrienden: NL67 RABO 0177 4367 78
twitter