Nieuwsflits

Open Huis november 2015
Op 19, 20 en 21 november was er weer Open Huis in het hospice. Gedurende deze drie dagen mochten wij zo o.a. de buren, een aantal scholen en overige belangstellenden verwelkomen. Mensen kregen informatie over zaken die in en om het hospice spelen en konden daarna ook binnen een kijkje nemen.

Wij kijken met veel plezier terug op deze drie dagen waarin wij in totaal bijna 200 mensen hebben mogen ontvangen. Het voornemen is om in november van 2017 weer een Open Huis te organiseren. 


NOOS Magazine

Donderdag 26 maart 2015 waren we tussen 18.00 uur en 19.00 uur, samen met twee bestuurders van de Wijkvereniging Baalder en drie studenten van Hogeschool Viaa uit Zwolle, te gast in het programma "Noos Magazine" van de lokale omroep in Hardenberg. Het begrip "mantelzorg" liep hierbij een beetje als een rode draad door het programma.


Wij mochten een toelichting geven op de activiteiten van het Palliatief Café Soelaas en de functie en doelstelling van Hospice 't Huis aan de Vecht in Hardenberg.

Hebt u de uitzending gemist of wilt u het programma nog eens terugluisteren? Dat kan door op de foto hierboven te klikken...


Kunst en Benefiet Buffet voor Hospice ’t Huis aan de Vecht

Donderdag 13 november 2014 organiseerden de Vrienden van Hospice ’t Huis aan de Vecht in samenwerking met het Alfa-college in Hardenberg het Hospice Kunst en Benefiet Buffet waarvan de opbrengst ten goede komt aan het hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg.

Met ruim 110 aanmeldingen was het Grand Café van het Alfa-college helemaal vol. Bij binnenkomst kregen alle deelnemers een welkomstdrankje aangeboden alsmede een exemplaar van de veilingcatalogus aangereikt.

Studenten van de horecaopleiding serveerden een voorgerecht en daarna volgde een heerlijk stamppotbuffet, klaargemaakt door de studenten van de koksopleiding, dat iedereen zich goed lied smaken.

Na het buffet verlieten de deelnemers het Grand Café om naar de Aortazaal te gaan voor de kunstveiling. Maar liefst 24 kavels bracht veilingmeester Henk van Wel, oud bestuursvoorzitter van de Saxenburgh Groep, onder de hamer. Er werd flink geboden op de verschillende ingebrachte kunstwerken die allemaal om niet door de diverse kunstenaars beschikbaar waren gesteld. Na de laatste hamerslag konden we tevreden constateren dat alle stukken een nieuwe eigenaar hadden gekregen.

Na dit enerverende tussendoortje konden de deelenmers terug naar het Grand Café waar de horecastudenten een heerlijk toetjesbuffet hadden klaargezet.

Hierna was het tijd om de opbrengst bekend te maken. Vriendenpenningmeester Aad Kolthof kon trots melden dat de Kunstveiling maar liefst € 1.501 had opgebracht. Gerton Odink, Chef Catering van het Alfa College, wilde niet achterblijven en maakte bekend dat het BenefietBuffet het prachtige bedrag van € 1.502 had opgebracht. 

Al met al een bijzonder geslaagde avond met een hele mooie opbrengst voor het hospice. 24 is Troef / klaverjastoernooi
Op 14 november 2014 organiseerden de Vrienden van Hospice ’t Huis aan de Vecht met de Specsavers - 24 IS TROEF alweer de derde editie van een 24 uur durend sponsor klaverjastoernooi.

31 deelnemers hadden zich aangemeld voor 'het gezelligste klaverjastoernooi' van Hardenberg en omstreken. Ook dit keer was het Grand Café van het Hardenbergse Alfa-college weer thuisbasis van dit prachtige evenement waar de spelers het  gedurende 24 uur aan één stuk door tegen elkaar opnemen.

Het toernooi verliep vlekkeloos en het klaverjassen werd alleen onderbroken voor het ontbijt, de lunch en de warme maaltijd. Zaterdagmiddag kwam ook Sinterklaas met vijf van zijn Pieten de spelers nog even moed inspreken. Hij werd luid toegezongen en bij zijn vertrek stak hij alle spelers nog even een pepernoot onde de riem.

Om acht uur 's avonds werd de bel geluid en mochten de kaarten die, samen met de prijzen voor de beste drie spelers beschikbaar waren gesteld door hoofdsponsor Specsavers Hardenberg , definitief worden neergelegd. Terwijl de wedstrijdleiding alle scores nog eens even goed controleerden volgde de trekking van de verloting die met veel succes was georganiseerd door Birgit Rusken ism Henny Janssen. Hierna volgde de prijsuitreiking waarbij Gerrit Hutten de 1e prijs in ontvangst mocht nemen, hij speelde maar liefst 39.726 punten bij elkaar. René Oosterbroek werd 2e met 39.034 punten en Tineke Mengerink werd 3e met 39.019 punten.

Tot slot maakten de organisatoren Hendrik Jan Janssen, Jan Hamhuis en Aad Kolthof de totaal opbrengst bekend. Totaal hadden de deelnemers, samen met de opbrengst van de verloting, maar liefst € 6.500 bij elkaar gebracht, een fantastische opbrengst !! 

Na ruim 24 uur vertrokken alle spelers met een goed gevoel, een kaartspel en een warme fleecedeken weer richting huis elkaar toeroepend: "tot over twee jaar".


Klaverjassen - 24 is Troef
De derde editie (2014) van het sponsorklaverjastoernooi voor hospice 't Huis aan de Vecht was wederom een geslaagd evenement.
De spelers brachten een prachtig bedrag bij elkaar en waren het na afloop met elkaar eens: over twee jaar hoeven er geen wijzigingen in het programma aangebracht te worden. "Het kan niet beter" riepen zij tevreden.

Bert Heijkoop legde het verloop van de hele 24 uur schitterend vast op foto en film. Als u op de foto klikt kunt u de sfeer van het gezelligste klaverjastoernooi van Hardenberg zelf ook nog eens opsnuiven...

Santa Run 2013 Dalen
Ons hospice 't Huis aan de Vecht in Hardenberg was, samen met hospice 't Huis van Heden in Emmen, verkozen tot het goede doel van de Santa Run die in 2013 voor de tweede keer werd georganiseerd door de Ondernemers Vereniging Dalen en waarbij het maximum aantal van 1.000 (!!) kerstmannen aan de start verscheen.

Vanwege deze uitverkiezing hadden de Vrienden vanuit Hardenberg maar liefst 30 kerstmannen bij elkaar gebracht om mee te doen aan deze goed georganiseerde en hele gezellige happening. De totaal opbrengst was maar liefst € 7.862 waarvan dus bijna € 4.000 bestemd was voor onze eigen St. Vrienden. Door op de foto te klikkenkunt u nog even met ons mee genieten...


Zonnepanelen
In november 2013 werden 40 zonnepanelen op het dak geplaatst zodat we zelf in onze electriciteitsbehoefte kunnen voorzien. Duurzaam en op termijn minder exploitatielasten.
Wethouder Jannes Janssen bood namens de Gemeente Hardenberg een gratis energiescan aan en nam even later de installatie voor ons in gebruik door de laatste snoertjes met elkaar te verbinden...


Gamma's Rondje voor 't Huis
In juni 2013 werd er een 100 km. lange sponsorfietstocht georganiseerd waaraan alleen dames mochten deelnemen. Veertig dames gingen de uitdaging aan en wisten de tocht, na een prachtige dag, met succes te volbrengen. Mede dankzij de verschillende sponsoren was de tocht ook financieel een succes; de dames hadden maar liefst € 12.000 bij elkaar gefietst voor het hospice !!

Als u op de foto klikt kunt u het mooie filmpje wat van deze dag is gemaakt nog eens bewonderen...


RTV Oost - Het Hiernumaals
In 2012 was programmamaakster Ina Brouwer een aantal malen te gast in het hospice. Zij maakte opnames voor "Het Hiernumaals", een programma waarin inspirerende Overijsselaars vertellen over hun leven. Zij sprak met een aantal van onze vrijwilligers en één van onze gasten met zijn familie. De uitzending was op zaterdag 16 februari 2013 bij RTV Oost te zien.

Als u op de foto klikt kunt u deze aflevering, nummer 5 uit de serie, nog eens terugkijken...
 

 

 
't Huis aan de Vecht
Jan van Arkelstraat 15
7772 AN  HARDENBERG
Bankrekening
Algemeen: NL90 ABNA 0442 8850 32
Vrienden: NL85 RABO 0157 7146 08
facebook twitter